Wat er gebeurt als je een omelet combineert met een tortilla? Dan ontstaan er heerlijke tortilla egg rolls! Als je er dan ook nog wat lekkere ingrediënten aan toevoegt, wordt het geheel nóg lekkerder. Heerlijk om gelijk uit de pan van te smullen maar eenmaal afgekoeld, bewaar je ze eenvoudig in de koelkast en daar is je ‘lunch to go’!
Ik koos voor de combinatie pesto arrabiate, gerookte zalm en lente-ui maar je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Combineer bijvoorbeeld groene pesto met stukjes ham en plakjes champignon. Of wat dacht je van gerookte kip, doperwten en tomatenpuree. Het werkt een beetje zoals bij frittata’s; daar kun je ook alle kanten mee op.
Dit heb je nodig voor 6 stuks:
8 eieren
klein handje verse krulpeterselie, zonder steeltjes, gehakt
pesto arrabiata
100 gram gerookte zalm
1 lente-uitje
6 mini tortillas
peper en zout
olijfolie
Zo maak je de deze tortilla egg rolls:
1. Kluts de eieren samen met de gehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
2. Bestrijk een tortilla met een laagje pesto arrabiata.
3. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
4. Snijd de lente-ui in ringetjes.
5. Verhit wat olijfolie in een medium formaat koekenpan en giet een laagje ei in de pan.
6. Verdeel wat van de zalm en lente-ui over het ei.
7. Leg nu een tortilla met de ingesmeerde kant naar beneden op het ei.
8. Zodra het ei aan de onderkant begint te kleuren, draai je het geheel voorzichtig om zodat de tortilla nu op de bodem van de pan ligt en daar lekker goudbruin en krokant kan worden.
9. Als het tortilla egg roll klaar is leg je ‘m op een plat bord en herhaal je het proces nog eens.
10. Tot slot rol je de rolls op.
Snijd de tortilla egg rolls doormidden en serveer met een lekkere frisse salade. Maar gerust een lekker voorraadje want zoals ik al zei; eenmaal afgekoeld kun je ze verpakt in de koelkast bewaren en heb je de komende dagen de lunch klaar liggen. Handig!