Als Sinterklaas weer voet aan wal heeft gezet, of onderweg is, kun je ook weer los met lekkere Sinterklaas bakseltjes. Wat dacht je van deze Sinterklaas brownies met kruidnoten en witte chocolade? Combineert prima met een grote pot warme thee/koffie/chocolademelk, een dekentje en de bank trouwens.
Mocht je nog meer Sinterklaas baksels willen maken dan zou ik zeker gaan voor de gevulde speculaas, speculaasbrokken en kruidnoten. Mocht het nog niet genoeg zijn dan zit er maar één ding op: de white chocolate cheesecake met speculaasbodem bakken!
Ingrediënten:
100 g roomboter, op kamertemperatuur
200 g extra pure chocolade (min. 70%)
100 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
175 g bruine basterdsuiker
75 g bloem
3 eieren
50 gram kruidnoten
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Zo maak je deze Sinterklaas brownies met kruidnoten:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.
2. Breek de extra pure chocolade in stukken en smelt deze au bain marie.
3. Roer de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een luchtig mengsel.
4. Mix er 1 voor 1 de eieren door.
5. Voeg de (gezeefde) bloem en beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe.
6. Meng er tot slot de kruidnoten en stukjes witte chocolade doorheen.
7. Giet het beslag in de vorm en bak de Sinterklaas brownies in circa 30 minuten gaar.
8. Laat de brownie even rusten voordat je hem uit de vorm tilt.
9. Verder laten afkoelen op het bakpapier op een rooster.
10. Snij vervolgens in blokken. De maat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.
Bak jij graag zelf lekkers rond Sinterklaas of koop je het kant-en-klaar bij de supermarkt of bakker? Hoe dan ook zou ik deze Sinterklaas brownies echt een keer proberen. Goddelijk!