Of je shakshuka lust! De watte? Voor de één een favoriet gerecht, de ander heeft er nog nooit van gehoord. Hoe dan ook: dit wil je echt proberen. Deze shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika is perfect voor het weekend om lekker met elkaar van te smullen. Kijk je mee naar het recept?
Shakshuka kun je op allerlei manieren maken dus varieer zeker. Ideaal ook om restjes groenten en vlees mee op te maken. Hier op Pukster.nl vind je ook nog een ander chorizo-recept.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 grote ui, in halve ringen
3 puntpaprika’s, in halve ringen
250 gram gehaktballetjes (voor de soep)
2 blikken tomatenblokjes (2x 400 gram)
50 gram chorizo, in blokjes
4 eieren
tabasco
olijfolie
Zo maak je deze shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet vier schaaltjes of één grote schaal in met wat olijfolie.
Doe de chorizoblokjes in een hapjespan en verhit deze zodat de chorizo begint te bakken.
2. Zodra er vet uit de chorizo vrijkomt in de pan, kun je de ui en paprika toevoegen en deze samen een minuut of vijf bakken.
3. Voeg dan de gehaktballetjes toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.
4. Voeg nu de tomatenblokjes toe, laat het geheel een minuut of 5 zachtjes pruttelen en breng op smaak met tabasco.
5. Verdeel het geheel over de vier schaaltjes of doe in de grote schaal.
6. Maak vier kuiltjes, breek de eieren één voor één in een glaasje of kommetje en vul hiermee steeds een kuiltje.
7. Ze de shakshuka nu voorzichtig in de oven en laat de eieren stollen. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Terwijl de shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika in de oven staat, kun je wat pita’s grillen waarmee je heerlijk kunt dippen als de shakshuka eenmaal op tafel staat. Enjoy!