Ik nam tijdens een vakantie in Frankrijk een paar jaar geleden een fijne bakvorm mee voor quiches en galettes. Die kwam laatst weer goed van pas toen ik aan de slag ging met dit recept voor een quiche met kip, courgette, tomaatjes en kaas. Wil je het recept? Lees vooral even verder.
De kant-en-klare degen van Tante Fanny vind ik fantastisch. In no time zet je de lekkerste dingen op tafel zoals pizza, strudel, galette, flammkuchen of zoals nu een quiche. Ideaal ook voor feestjes waar je graag net even iets anders dan kaas/worst/chips op tafel zet. Maar goed, terug naar het recept voor de quiche!
Ingrediënten:
1 rol taart-/quichedeeg (Tante Fanny)
1 ui, gesnipperd
300 gram kipfilet, in reepjes
1 courgette, in kleine blokjes
10 snoeptomaatjes, gehalveerd
4 eieren
150 ml (demi) crème fraîche
100 gram geraspte kaas
peper en zout
olijfolie
Zo maak je deze quiche met kip, courgette, tomaatjes en geitenkaas:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Rol het deeg uit en til het, met bakpapier, in een (quiche)vorm en gebruik het overhangende deeg om de rand te verdikken. Dat mag je heel netjes doen, maar ik vind het rommelig altijd wel wat hebben.
3. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui glazig.
4. Voeg dan de kipfilet toe en bestrooi met peper en zout.
5. Voeg de blokjes courgette toe en bak het geheel op hoge stand tot het vocht verdampt is.
6. Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche en wat peper en zout los en voeg dan 2/3 van de geraspte kaas toe.
7. Verdeel het kip-groenten mengsel over de deegbodem.
8. Meng het eimengsel nog eens goed door elkaar, schenk dan in de bakvorm en leg de tomaatjes er bovenop.
9. Verdeel tot slot de overgebleven geraspte kaas over de quiche en zet ‘m dan in de oven voor zo’n 35-40 minuten, tot hij gaar is.
Kleine broer at in rap tempo zijn bord leeg en vroeg zelfs om nog een stuk. Dat wil wat zeggen hoor mensen haha. Kortom, hartstikke goedgekeurd.