Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Parelcouscoussalade met gemarineerde druiven en spinazie
Parelcouscoussalade met gemarineerde druiven en spinazie foto

Parelcouscoussalade met gemarineerde druiven en spinazie

Parelcouscous gebruik ik regelmatig. Niet dat ik iets tegen gewone couscous heb, maar de voorkeur gaat uit naar de grotere versie. Dit keer maakte ik er een parelcouscoussalade met gemarineerde druiven, spinazie, granaatappelpitjes, komkommer en feta mee. Lekker als maaltijdsalade of als bijgerecht!

Ben je geen fan van feta? Dan kun je ook voor (kleine) blokjes belegen of oude kaas kiezen. En als je van zoet houdt, voeg dan eens een handje rozijnen toe aan de salade.

Dit heb je nodig:

400 gram parelcouscous
100 gram baby spinazie, gewassen en grof gehakt
1 komkommer, in kleine blokjes
0,5 rode ui, in dunne halve ringen
100 gram granaatappelpitjes
rode druiven, gehalveerd
100 gram fetablokjes met kruiden
2 takjes munt, de blaadjes fijngehakt
4 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel granaatappelmelasse
peper en zout

Zo maak je deze parelcouscoussalade met gemarineerde druiven en spinazie:

1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel met koud water en laat uitlekken in een zeef/vergiet.

2. Meng in een kommetje de gehalveerde rode duiven met 2 eetlepels rode wijnazijn en zet even weg.

3. Pak een grote (salade)schaal en doe hier de parelcouscous, spinazie, komkommer, granaatappelpitjes, rode ui en munt in.

4. Giet de gemarineerde druiven af en voeg toe aan de schaal met de andere ingrediënten.

5. Meng in dat kommetje twee eetlepels rode wijnazijn, een eetlepel olijfolie, de granaatappelmelasse met wat peper en zout tot een dressing.

6. Schep de dressing en alle ingrediënten in de schaal door elkaar en verdeel tot slot de fetablokjes met kruiden erover.

Ik hoop dat het smaakt! Mocht je meer recepten zoeken met parelcouscous, die vind je hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie