Ken je de reality serie ‘Queer Eye’ op Netflix? Daar gaat Antoni standaard iedere aflevering de keuken in om degene die die week aan de beurt is, wat skills bij te brengen op het gebied van koken. Zo kwam er in een van de afleveringen ook een heerlijk bordje pasta voorbij. Ik lette goed op en maakte het na: orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven. Heerlijk!
Mocht je nog nooit een aflevering van Queer Eye hebben gezien; ieder aflevering geven vijf homoseksuele mannen iemand een make-over op het gebied van kleding, verzorging, mindset, interieur en kook- en eetgewoontes. Heerlijke feel good TV om te bingewatchen. Ik zocht de trailer even voor je op zodat je een idee hebt:
Ingrediënten (voor 4 personen):
400 gram orecchiette
300 gram kipfilet, in stukjes
250 gram rode druiven
4 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels groene pesto (kant-en-klaar of homemade)
twee handjes rucola
40 gram pijnboompitten
parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
Zo maak je deze orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven:
1. Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Bestrooi de stukjes kipfilet met peper en zout en bak in wat olijfolie goudbruin en gaar.
3. Halveer de rode druiven, meng in een kommetje met vier eetlepels rode wijnazijn en zet even weg.
4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat daarna afkoelen.
5. Meng nu in een grote schaal de orecchiette met de kipstukjes en de pesto.
6. Schep er dan de druiven en de rucola doorheen.
7. Verdeel over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Mocht je Queer Eye al ‘uit’ hebben, check dan zeker even de serie Say I do want die is ook echt heerlijk om naar te kijken als het gaat om de categorie feel good. Misschien met een lekker bordje orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven op schoot? Ook zeer geschikt voor een buffet of voor een grote groep mensen (recept vermenigvuldigen).