Soms heb ik gewoon geen zin in warm eten. Als daar dan ook nog een drukke dag bij hoort, komt er al snel een lekkere salade op tafel. Zoals deze maaltijdsalade met kiphaasjes, radijs, appel en komkommer. Ik heb er van gesmuld en deel dan ook met liefde het recept hieronder, zodat je zelf ook aan de slag kunt.
Ben je net zo’n liefhebber van salades als ik? Kijk dan zeker ook eens naar het recept voor de salade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs, de salade van watermeloen met mango, komkommer en munt, wortelsalade met appel en rozijnen of een van de vele andere saladerecepten.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 krop Romeinse sla
500 gram kiphaasjes
1 bosje radijs
halve komkommer, gewassen
2 appels (granny smith)
1 sjalotje
100 gram feta, in blokjes
3 eetlepels olijfolie + extra om de kiphaasjes in te bakken
1 eetlepel appelciderazijn (of witte wijnazijn)
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
peper en zout
Zo maak je deze maaltijdsalade met kiphaasjes:
1. Snijd de sla in reepjes, spoel met water en laat uitlekken in een vergiet.
2. Kruid de kiphaasjes met peper en zout, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom goudbruin en laat dan op middelhoog vuur verder garen.
3. Verdeel de slag over vier borden.
4. Was de radijsjes, snijd ze in dunne plakjes en verdeel over de borden.
5. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, vervolgens in dunne plakjes en verdeel ook over de sla.
6. Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd in parten en dan in dunne plakjes die je over de borden verdeelt.
7. Snijd het sjalotje in dunne halve ringetjes en verdeel over de salade.
8. Meng in een kommetje drie eetlepels olijfolie, de azijn, mosterd en honing door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
9. Verdeel de fetablokjes over de salade en besprenkel vervolgens de salades met de dressing.
10. Leg op ieder bord een paar kiphaasjes en eet smakelijk!
Grote eters aan tafel? Zet er dan nog een lekker (afbak)broodje bij en een smeerseltje. Wedden dat je tevreden eters hebt. Enjoy!