Van dit bordje linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen word ik dus serieus blij. Verder ging er nog rode peper en knoflook doorheen en wat peper en zout om het geheel op smaak te brengen. Heerlijk en ook dit recept is zeker weer voor herhaling vatbaar.
Garnalen en citroen zijn sowieso een goede combinatie en zeker als je daar dan ook nog peper, peterselie en knoflook aan toevoegt. De garnalen die ik gebruikte komen uit de diepvries en die ontdooi je vlak voor gebruik door ze in een vergiet of zeef af te spoelen onder de koude kraan. Met wat basis ingrediënten uit de voorraadkast zet je zo in een handomdraai een lekker bordje pasta op tafel.
Ingrediënten:
500 gram linguine
1 citroen, rasp en sap
300 gram (wok)garnalen
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
12 cherry tomaatjes, in kwarten
1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
1 lente-uitje, in ringetjes
olijfolie
peper en zout
Zo maak je deze linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen:
1. Kook de pasta (beet)gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een hapjespan.
3. Voeg de knoflook, peper en de helft van de peterselie toe en fruit zo’n 2-3 minuten zachtjes.
4. Voeg de garnalen toe en bak zachtjes gaar in zo’n 5 minuten.
5. Giet de pasta af en doe de linguine bij het mengsel in de hapjespan.
6. Voeg de cherry tomaatjes, lente-ui, een beetje geraspte citroenschil, de rest van de peterselie en een scheutje olijfolie toe en meng door elkaar.
7. Breng de pasta verder op smaak met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.
Laat je het weten als je dit recept ook hebt gemaakt? En als deze linguine met garnalen je aanspreekt dan vind je het recept voor spaghetti met garnalen en broccoli vast ook lekker.