Knolselderij gebruik ik voornamelijk voor de erwtensoep, maar dit keer maakt ik er een knolselderijsalade van. Samen met appel, cranberry’s en walnoten werd het een heerlijke combi die voor herhaling vatbaar is. We aten er verder nog smashed potatoes en kophaasjes bij. Top maaltijd!
Thuis haalde mijn ouders nog wel eens ‘selleriesalade’, oftewel selderijsalade, voor op een toastje of de boterham. Toen vond ik het nooit zo geweldig, maar inmiddels vind ik het ook heel lekker. Deze knolselderijsalade is alleen meer geschikt als bijgerecht. En het is ook nog vrij snel gemaakt dus wat dat betreft hoef je het ook niet te laten.
Ingrediënten:
1 kleine knolselderij
2 appels
2 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
klein handje gedroogde cranberry’s
handje walnoten, gehakt
handje fijngehakte peterselie
peper en zout
Zo maak je deze knolselderijsalade:
1. Schil de knolselderij en snijd in stukken.
2. Schil de appel.
3. Rasp de knolselderij en appel en doe in een schaal.
4. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd en breng de dressing op smaak met wat peper en zout.
5. Meng de dressing door de het appel/knolselderij mengsel en voeg de gedroogde cranberry’s, gehakte walnoten en peterselie naar smaak toe.
En, ga jij aan de slag met de recept voor knolselderijsalade met appel, cranberry’s en walnoten? Hoewel je er misschien je vraagtekens bij zet; het is echt een lekker recept!