Ben je dol op havermout én op muffins? Dan zijn deze havermout muffins echt iets voor jou. De havermout geeft de muffins meer body en bite waardoor ze voedzamer zijn dan de ‘gewone’ muffins. Benieuwd naar het recept? Dat volgt hieronder.
De broers bij mij thuis zijn allebei dol op muffins. Omdat de kleinste een koemelkallergie heeft maak ik vaak twee soorten: met roomboter en met plantaardige boter. Dat komt in dit geval mooi uit want de kleinste vindt deze havermout muffins echt heerlijk terwijl de grootste liever de originele muffins eet. Vaak bak ik beide soorten achter elkaar en vries ze vervolgens in. Ze smaken namelijk prima als ze uit de vriezer komen. Handig voor een onverwacht feestje of om eens een extra lekker 10-uurje mee te geven.
Ingrediënten voor deze havermout muffins:
100 gram havermout
250 ml kokend water
125 gram gesmolten boter
150 gram suiker
2 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanillesuiker
1 kleine theelepel zout
Bereiding van deze havermout muffins:
1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden.
2. Roer de havermout door het kokende water en laat dit rusten.
3. Roer ondertussen met een mixer de suiker en de gesmolten boter tot een egaal mengsel.
4. Voeg de eieren toe en meng dit met de mixer tot een egaal geheel.
5. Roer hier met een spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de vanillesuiker doorheen.
6. Meng tot slot voorzichtig de havermout erdoor.
7. Vul een muffinvorm met papieren vormpjes of vet de muffinvorm goed in.
8. Verdeel met een lepel het beslag over de 12 vormpjes
9. Bak de muffins gaar en lichtbruin in zo`n 20-25 minuten.
Eenvoudig te maken toch? Voor de variatie kun je bijvoorbeeld nog bessen of een snufje kaneel toevoegen. Ze zijn heerlijk als tussendoortje maar ook perfect voor het ontbijt.