Goed nieuws: wij hebben een nieuwe favoriet aan ons salade repertoire toegevoegd! Uiteraard ben ik de beroerdste niet om het recept met je te delen van deze groene salade met aardbeien. Heerlijk als bijgerecht voor een maaltijd met het gezin (of tijdens een BBQ), maar zeker ook een aanrader als maaltijdsalade. Broodje erbij, lekker smeerseltje en klaar ben je.
Ben je net zo’n liefhebber van salades als ik? Kijk dan zeker ook eens naar het recept voor de salade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs, de salade van watermeloen met mango, komkommer en munt, wortelsalade met appel en rozijnen of een van de vele andere saladerecepten.
Het meeste werk van deze salade zit in het snijden van de ingrediënten in kleine blokjes. Zet je favoriete playlist aan en snijden maar zou ik zeggen! Dan heb je in no time deze lekkere salade op tafel staan.
Dit heb je nodig:
1 komkommer, in kleine blokjes
15 gram bieslook, fijn gehakt
100 gram baby spinazie, in dunne reepjes
250 gram Hollandse aardbeien, in kleine stukjes
25 gram pijnboompitten, geroosterd
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
peper en zout
Zo maak je deze groene salade met aardbeien:
1. Doe de spinazie, komkommer, bieslook en aardbei in een schaal en meng door elkaar.
2. Meng in een kommetje de olijfolie, balsamico, mosterd en honing door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
3. Voeg de dressing toe aan de salade, schep nog even om en zet op tafel samen met de geroosterde pijnboompitjes.
Ben je een liefhebber van feta of zachte geitenkaas door de salade; dat matcht ook heel goed met deze salade en kun je dus zeker toevoegen als je daar trek in hebt. Een bakje met blokjes kaas op tafel geeft iedereen zelf de keuze. Geniet van deze lekkere groene salade met aardbeien!