Farfalle, ook wel vlinderpasta of strikjespasta genoemd, vind ik altijd een lekkere structuur hebben. Dit keer combineerde ik farfalle met kipgehakt, pesto en groene groenten en stond er in een mum van tijd een lekker bordje pasta op tafel. Ideaal na een dag werken!
Uiteraard kun je zelf verse pesto maken, maar als je daar geen tijd voor of zin in hebt kun je net zo eenvoudig voor een kant-en-klare groene pesto kiezen. Zet nog wat schijfjes komkommer op tafel of een lekkere groen salade en klaar ben je weer.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
400 gram farfalle
600 gram kipgehakt
2 courgettes, in blokjes
1 ui, gesnipperd
200 gram doperwten, diepvries
4 eetlepels pesto
40 gram pijnboompitten, geroosterd
olijfolie
peper en zout
Zo maak je deze farfalle met kipgehakt, pesto en groene groenten:
1. Bereid de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui.
3. Voeg dan het kipgehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gaar en bruin.
4. Voeg dan de blokjes courgette en de doperwten toe en bak nog een minuut of 5 mee.
5. Draai de temperatuur omlaag, voeg de gekookte en uitgelekte farfelle toe en schep de pesto door het mengsel.
6. Verdeel de vlinderpasta over vier borden en bestrooi met de pijnboompitjes.
En zo zet je na een drukke dag in een handomdraai een lekkere en voedzame maaltijd op tafel. Enjoy! Hier vind je nog meer pastarecepten >>