Eierkoeken vindt bijna iedereen wel lekker op zijn tijd volgens mij. Ik maak ze dan ook regelmatig zelf en daar worden de broers hier altijd blij van. Net afgekoeld hebben ze nog een krokant randje en de dag erna hebben ze de kenmerkende eierkoek-structuur. Met slechts een paar ingrediënten maak jij ze zelf ook.
Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout. Als extra kunnen toevoegingen worden gebruikt, zoals melk en/of rozijnen. De karakteristieke vorm is vlak van onderen en bol van boven. De kleur is goudgeel en de diameter ligt tussen de 10 en de 20 cm. (Bron: Wikipedia)
Ingrediënten van deze eierkoeken:
2 eieren
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
klein snufje zout
Bereiding van deze eierkoeken:
1. Verwarm de oven voorop 160 graden (heteluchtoven).
2. Mix met de mixer de eieren (op kamertemperatuur), suiker en vanillesuiker net zo lang tot een zeer luchtige massa ontstaat.
3. Voeg het kleine snufje zout toe aan de bloem.
4. Meng dan voorzichtig, en in delen, met een spatel de bloem (gezeefd) door het eimengsel heen.
5. Laat even rusten en bekleed een bakplaat met bakpapier.
6. Maak vervolgens met een lepel hoopjes op de bakplaat; twee etappes van 5 stuks.
7. Verdeel ze goed, want ze lopen uit!
8. Dan zo`n 15 minuten in het midden van de oven bakken.
9. Voorzichtig van het bakpapier halen en laten afkoelen op een rooster.
Een verse homemade eierkoek gaat er altijd wel in toch? Voor de afwisseling kun je wat rozijnen toevoegen aan het beslag.
2 Comments
Sofie
3 augustus 2019 at 20:22Welk soort bloem gebruik je?
Pukster
3 augustus 2019 at 22:01Ik gebruik meestal kristalbloem.