Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Brownie koekjes: lekker in het kwadraat
brownie koekjes recept

Brownie koekjes: lekker in het kwadraat

Chocoholics opgelet: hieronder vind je het recept voor de meeste goddelijke brownie koekjes! Sowieso door de overload aan chocolade, maar zeker ook door de structuur. Krokant aan de buitenkant en hoe meer je bij het midden komt, hoe smeuïger het koekje wordt. 

Je vindt hier op Pukster.nl al de nodige recepten voor brownies en voor koekjes. Dit recept combineert beide heerlijkheden tot een onweerstaanbaar geheel. De hoeveelheid is best fors dus als je 12 koekjes voldoende vindt, halveer je gewoon de hoeveelheden. Maar je bent gewaarschuwd; ze zijn op voor je het in de gaten hebt.

Ingrediënten van deze brownie koekjes:

225  gram roomboter, in blokjes
200 gram pure chocolade, in stukjes
200 gram extra pure chocolade (min. 70% cacao), in stukjes
4 eieren
220 gram suiker
175 gram lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 gram bloem, gezeefd

Zo maak je deze browniekoekjes:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Doe de boter en chocoladestukjes in een steelpan en verwarm het geheel al roerend op laag vuur tot je een gesmolten gladde massa hebt.

3. Meng de eieren, suiker, basterdsuiker en vanillesuiker met een garde in een beslagkom.

4. Voeg het chocolademengsel toe en klop het geheel tot een gladde massa.

5. Voeg de bloem toe en meng nog even goed door.

6. Laat het mengsel 1o minuten opstijven in de koelkast.

7. Schep dan steeds met twee eetlepels 6 hoopjes deeg op de bakplaat: zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen uit.

8. Schuif de bakplaten in de oven en bak de brownie koekjes 10-12 minuten, of tot ze stevig aanvoelen.

9. Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze op een taartrooster verder laat afkoelen.

10. Herhaal dit proces nog een keer, tot het deeg op is.

Voor de die hard brownie fans: probeer behalve deze brownie koekjes ook eens de bounty browniesbrownies met stukjes koekred velvet and white chocolate brownies of double Chocolate Brownies.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

Geef een reactie