Deze andijviesalade met vega shoarma maakte ik een paar jaar geleden al eens maar dan met ‘gewone’ shoarma. Het recept schoot me ineens weer te binnen en ik besloot deze salade weer eens te maken. Super lekker! En uiteraard deel ik het recept graag met je. Kijk je mee?
Salades zijn wat mij betreft altijd een goed idee maar zeker in het voorjaar en de zomer. Deels omdat je vaak niet zo lang boven hete pannen hoeft te hangen en deels omdat ze gewoon lekker fris zijn. En je neemt zo’n bord vol lekkers ook nog eens makkelijk mee naar buiten, zodat je lekker in de tuin van je salade kunt genieten.
Ingrediënten van deze andijviesalade met vega shoarma:
350 gram vega shoarma (Vivera)
1 zakje aardappelschijfjes (600 gram)
1 rode paprika
1 zak panklare andijvie (250 gram)
1 sjalotje
100 gram geraspte oude kaas
1 eetlepel komijn
olijfolie
4 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel appelciderazijn
Zo maak je deze andijviesalade met vega shoarma:
1. Doe wat olijfolie in een koekenpan, verhit en bak hierin de aardappelschijfjes langzaam goudbruin
2. Snijd de paprika in reepjes en het sjalotje in halve ringetjes.
3. Meng in een kommetje de gembersiroop en appelcider azijn en meng dit met de andijvie.
4. Verdeel de andijvie over vier borden en doet hetzelfde met de paprikareepjes en sjalot.
5. Meng in een kom de geraspte kaas met de komijn en verdeel dit ook over de borden.
6. Breng nu in een andere koekenpan nog wat olie op temperatuur en bak hierin de shoarma.
7. Verdeel nu de aardappelschijfjes over de borden en daaroverheen de shoarma.
En, heb je nu onmiddellijk trek gekregen? Voor nog meer lekkere salades zou ik zeker eens kijken naar het recept voor een vegetarisch Oosterse maaltijdsalade, de zomerse maaltijdsalade met aardbeien of de zoete aardappel salade met gerookte kip.