Hoewel ik dit recept al jaren maak, heb ik het blijkbaar nooit met je gedeeld. Dus hoogste tijd om dat nu te doen want deze pasta broccoli e salsiccia is echt een aanrader. Super eenvoudig, en daarmee perfect voor een drukke doordeweekse dag, en super lekker. Het is zelfs een van de favorieten van de broers.
Ik kies altijd voor een stuk oude geitenkaas die ik zelf grof rasp, omdat ik de combinatie erg lekker vind. Maar je kunt net zo goed kiezen voor een oude boerenkaas of als je niet van oude kaas houdt zelfs voor een belegen of jonge kaas. Kwestie van uitproberen. Ik zet er zelf ook graag nog een frisse komkommersalade bij op tafel.
Ingrediënten voor deze pasta broccoli e salsiccia:
400 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
500 gram broccoliroosjes
1 teentje knoflook
4 runderbraadworsten
50 gram geraspte oude (geiten)kaas
Bereiding van deze pasta broccoli e salsiccia:
1. Kook de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaar.
2. Kook in een andere pan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
4. Giet de broccoli af en spoel ze af met koud water.
5. Snijd de braadworsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf en snij daarna het vlees in kleine stukjes.
6. Verhit in een braadpan de olijfolie en braad het worstvlees met de knoflook.
7. Draai het vuur dan laag en laat het geheel in nog 3-5 minuten goed gaar worden.
8. Giet de pasta af en schep hem op hoog vuur door het broccoli-worstmengsel.
9. Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng nog even door.
10. Verdeel de pasta broccoli e salsiccia over vier borden.
11. Serveer de overgebleven kaas apart.
Binnenkort beginnen de scholen en sportclubs weer en daarmee ook de soms hectische doordeweekse dagen. Ga jij deze pasta broccoli e salsiccia een keer uitproberen? En zo ja, laat je het me weten?