Ik check regelmatig of er leuke food boeken te vinden zijn in de collectie van de bibliotheek waar ik werk. Vaak kom ik ook leuke titels tegen op Instagram die ik graag wil lezen. Real Food is daar een voorbeeld van en niet veel later stond het boek voor me klaar en kon ik het mee naar huis nemen. Lees je mee wat ik ervan vind?
Stop met het koken van kant-en-klaar-producten. Je hoeft geen kok te zijn om heerlijke jam, pittige mosterd, lekkere worstjes of verrukkelijke kimchi te maken. In Real Food vind je 30 technieken met een duidelijke stap-voor-stap-uitleg en 46 aanvullende recepten om je zelfgemaakte basis in te gebruiken. En het goede nieuws is dat je er geen ingewikkelde of dure keukenapparatuur voor nodig hebt.
Over Kate, de auteur van Real Food:
Kate Walsh, de Australische auteur van Real Food, heeft zichzelf leren koken en heeft als missie om de manier waarop we koken, boodschappen doen en over eten denk te veranderen. Ze runt Real Food Projects – een bedrijf met de doelstelling om mensen te verbinden met het verhaal achter voeding. Kate geeft ook kooklessen voor een aantal producenten van ambachtelijke producten, schrijft columns voor magazines en houdt zicht bezig met food festivals. Real Food is het eerste kookboek van Kate.
Real Food Projects wants to change the way you eat. Founded by Kate Walsh, a self-taught cook and sustainable food advocate and entrepreneur, we are putting the spotlight on simple ways we can change the way we cook, shop and think about food. (Bron: www.realfoodprojects.com)
Wat je van Real Food kunt verwachten:
Boeken met een mooie vormgeving en foto’s waardoor je direct de keuken in wilt; daar word ik altijd blij van. Real Food is weer zo’n boek. Daarnaast zijn de recepten ook nog eens super duidelijk omschreven en in stappen uitgelegd. Kortom, een kind kan de was doen. Benieuwd welke basistechnieken je kunt verwachten Real Food? Je kunt aan de slag met granola, notenboter, vruchtensiroop, ingemaakte knoflook, ingemaakte peren, mosterd, jam, pickles, chutney, boter, yoghurt, labneh, ricotta van volle melk, melkkefir, brood zonder kneden, maïsbrood, pizzadeeg, crackers, zuurkool, kimchi, gefermenteerde chilisaus, kombucha, waterkefir, azijn, passaat, maïstortilla’s, in de wok gerookte kip, gravlax, worstjes en aardbeienshrub. En bij iedere techniek vind je aanvullende recepten.
Als je het leuk vindt om zoveel mogelijk zelf te maken of als je van de pakjes en zakjes af wilt, is dit echt een leuk boek om nieuwe basistechnieken aan te leren. Ga jij het lezen?
Titel: Real Food
Auteur: Kate Walsh
Prijs: € 24,99
(Dit artikel bevat affiliate links)