“It’s beginning to COOK a lot like Christmas…” Langzaam maar zeker kruipen we steeds dichter naar de feestdagen toe. Ik heb al de nodige feelgood kerstboeken gelezen en hoe tof dat ik de gloednieuwe Kerstbijbel mag reviewen! In de loop der tijd heb ik meerdere ‘Bijbels’ mogen reviewen, zoals de Stoofbijbel (ook van Julius), Borelbijbel en de Ovenbijbel. Tijd om een kijkje te nemen en te genieten van voorpret voor de feestdagen!
In Kerstbijbel van Julius Jaspers vind je meer dan 250 recepten voor de kerstdagen. Geniet vooraf van ceviche van kabeljauw met gele biet, rosbief met mierikswortel en uienmarmelade of crèmesoep van aardpeer. Serveer knolselderij of zeebaars in zoutkorst, eend met sinaasappelsaus of een klassieke kerstrollade als showstopper op tafel met aardappeltorentjes of geroosterde pastinaak ernaast. Stoof eens konijn met pruimen en speculaas of maak hachee van wild zwijn. Sluit zoet af met Christmas pudding, citroen-meringuetaart of madeleines. Op derde kerstdag geniet je van een lasagne met lefrovers of maak je wentelteefjes van kerstbrood. Van ontbijt tot snacks en van dranken tot sauzen en continenten; Kerstbijbel voorziet in volledigheid en geeft bovendien tal van tips ter voorbereiding om zo stressvrij mogelijk in de keuken te staan en aan tafel van de kerstmaaltijd te genieten. (Bron: omslag)
Wat je kunt verwachten van de Kerstbijbel:
In deze nieuwe bijbel vind je maar liefst (ruim) 250 recepten, heldere how to’s en technieken met stap-voor-stap foto’s. De recepten zijn overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën Ontbijt, Snacks, Koude voorgerechten, Warme voorgerechten, Soep, Groenten, Vis pièce, Vega pièce, Gevogelte & kalkoen, Vleesgebraad, Vleesfilet, Stoofvlees, Derde kerstdag, Sauzen, Condimenten, Koekjes, Taart, Zoet en Dranken. Voor je bij deze recepten komt, vind je eerst nog een voorwoord van Julius, een stappenplan en handig keukengerei. Tot slot vind je achterin het boek nog een dankwoord (met geniale foto van Julius), receptenindex, en register.
Over Julius Jaspers
Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Hij stond aan de basis van de restaurantes Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij talloze kookboeken, waaronder bestseller BBQ-bijbel.
Mijn favorieten uit de Kerstbijbel:
Het kostte wat moeite maar ik heb uit de ruim 250 recepten 10 favorieten geselecteerd die op mijn te-maken-lijstje gaan:
1. French toast met kaneel en mascarpone (ontbijt)
2. French toast met kaascrème en Parmezaanse kaas (snack)
3. Rosbief met mierikswortel en uienmarmelade (koud voorgerecht)
4. Coquilles uit de olie, met beurre blanc (warm voorgerecht)
5. Pompoensoep (soep)
6. Bospaddenstoelen met knoflook (groenten)
7. Coulibiac met zalm (vis pièce)
8. Beef Wellington van ossenhaas (vleesgebraad)
9. Lebkuchen (koekjes)
10. Citroenmeringuetaart (taart)
En, ga jij de Kerstbijbel in huis halen en aan de slag met die talloze recepten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>
(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.)