Laatst werd het nieuwe Airfryer kookboek gebracht om te reviewen. Hoewel ik al jaren een airfryer heb, moet ik eerlijk bekennen dat ik deze eigenlijk alleen gebruik voor een incidenteel patatje of snacks. Gek eigenlijk, want ik weet prima dat je veel meer met zo’n mini-oven kunt doen. Oftewel, ben je net als ik nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Lees maar mee!
Airfryer kookboek bevat authentieke recepten voor lekker en gezond eten over de hele wereld, snel en duurzaam bereid. De airfryer is een grote hit als kookmethode voor veel gezondere versies van frietjes en ander krokant fastfood, maar een airfryer kan véél meer dan dat. In Airfryer kookboek deelt Peter Frieling internationale recepten voor smakelijke pizza’s, heerlijke taarten, sappige kip aan het spit, Thaise gerechten en nog veel meer. Als eigenaar van maar liefst drie intensief gebruikte airfryers, kan Peter Frieling worden omschreven als een échte airfryer-expert. Airfryer kookboek is een basisboek waarin hij niet alleen uitleg geeft over de verschillende soorten airfryers en functionaliteiten, maar ook zijn beste tips én recepten deelt waarmee je alles uit jouw arifryer(s) haalt. (Bron: omslag)
Dit kun je verwachten van het Airfryer kookboek
Het boek telt 142 pagina’s, gevuld met recepten en bijbehorende foto’s waarvan het water je direct in de mond loopt. Na een inhoudsopgave, een inleiding, dankwoord algemene uitleg over airfyers volgen de recepten. Deze zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Van de grill, De pizzeria, Het eetcafé, De bistro, Azië, De bazaar, Latijns-Amerika en De Verenigde Staten. Achterin het boek vind je nog een handig register.
Over Peter Frieling:
Peter Friehling is in het dagelijks leven ingenieur. Door zijn passie voor koken, met name door het experimenteren met keukenapparatuur en kookmethoden, is het idee voor Airfryer kookboek ontstaan. Eerder verschenen kookboeken van zijn hand over onder andere sous-vide.
Mijn favorieten
Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Airfryer kookboek weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:
1. Calzone met ham, mozzarella en tomatensaus
2. Struffoli
3. Zalm in bladerdeeg met geroosterde tomaten
4. Baked Alaska
5. Eenvoudige appeltaartjes
6. Bloemkoolquiche
7. Tarte tartin
8. Loempia’s
9. Bloemkoolsalade met latkes
10. Chimichanga
Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>