Ovenschotels, ik houd ervan. Het staat altijd zo gezellig op tafel en terwijl de schotel in de oven staat heb je mooi even de tijd om de keuken weer netjes te maken. Zo schuif je relaxt aan tafel. Dit keer maakte ik, op de sweet chilisaus na, een oer-Hollandse ovenschotel met kalkoen en snijbonen. Lekker!
Houd je ook van ovenschotels? Check dan ook eens de recepten voor de ovenschotel met volkoren pasta, groenten en ham. Of de zuurkoolschotel met bloemkoolpuree. En misschien is de Frittata met gerookte zalm, courgette en tomaat ook wel iets voor jou.
Ingrediënten:
400 gram snijbonen, in dunne reepjes
1 puntpaprika, in blokjes
300 gram kalkoenblokjes
1 ui, gesnipperd
600 gram mini krieltjes
100 gram geraspte kaas, belegen
2 eetlepels sweet chilisaus
paprikapoeder
peper en zout
olijfolie
Zo maak je deze ovenschotel met kalkoen en snijbonen:
1. Kook de snijbonen in zo’n 4 minuten beetgaar en giet af.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.
3. Bak in een koekenpan in wat olie de krieltjes goudbruin en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
4. Verhit ondertussen in een andere koekenpan wat olie en fruit hierin de ui en paprika een paar minuten.
5. Voeg dan de kalkoenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en bak tot ze gaar en goudbruin zijn.
6. Draai het vuur laag en meng nu de snijbonen en de sweet chilisaus door het kalkoenmengsel.
7. Schep dan de krieltjes erbij en roer nog even om voor je het geheel overdoet in een ovenschaal.
8. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven. Wanneer de kaas is gesmolten en verkleurt is de ovenschotel met kalkoen en snijbonen klaar.
Je snapt dat recepten voor ovenschotels welkom zijn. Laat ze vooral achter in een reactie. En nu vraag ik me af: ga je deze ovenschotel met kalkoen en snijbonen binnenkort maken?