Deze eenvoudige maar lekkere rauwkostsalade van appel, komkommer en venkel maakte ik tijdens onze vakantie in Süd-Tirol, Italië. Ik combineerde appel en komkommer uit de supermarkt met venkel uit de heerlijke moestuin van het Grossplonerhof.
Het Grossplonerof is een boerderij waar wij in een fijne accommodatie verbleven. De boerderij heeft behalve koeien ook kippen, bijen en een moestuin waar je als gast uit mag plukken. Toen ik de venkel spotte combineerde ik dat in mijn hoofd met wat er nog in de koelkast lag en dat resulteerde in het recept dat je nu leest. Behalve de venkel, kregen we ook nog een paar verse aardappelen en kocht ik steak van eigen runderen. Ik plukte nog wat verse kruiden (bieslook, tijm en rozemarijn) uit de moestuin, hakte ze fijn en mengde met wat olie. Dat ging over de aardappelblokjes en de oven deed de rest. Heerlijk om zo een maaltijd samen te stellen!
Dit heb je nodig:
1 komkommer
1 appel, Pink lady
1 venkelknol
1 eetlepel olijfolie
2-3 eetlepels appelciderazijn
1 eetlepel agavesiroop
peper en zout
Zo maak je de rauwkostsalade van appel, komkommer en venkel:
1. Was de komkommer en snijd vervolgens in hele dunne plakjes.
2. Was de appel, snijd in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd dan over de breedte in plakjes.
3. Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Haal ook eventuele uitschieters weg. Snij vervolgens in hele dunne reepjes.
4. Meng de appel, komkommer en venkel door elkaar in een schaal.
5. Meng in een kommetje de olijfolie, appelciderazijn, agavesiroop door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
6. Voeg de dressing toe aan de rauwkostsalade, schep nog even goed om en zet weg in de koelkast.
Nu kun je op je gemak de rest van je maaltijd maken. Schep voor je aan tafel gaat nog even de salade om. Eet lekker! Mocht je meer salade-inspiratie zoeken, kijk dan even hier >>