Pastaliefhebbers opgelet: dit bordje orecchiette met tomaatjes en ander lekkers staat snel op tafel! Ideaal voor drukke doordeweekse dagen dus. Ik had zo’n dag dus ik ging voor kant-en-klare pesto, maar als je net even wat meer tijd (en geduld) hebt, kun je die natuurlijk ook zelf maken. Nog lekkerder.
Kijk trouwens ook nog even naar de orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven want dat recept is ook echt fantastisch. Kwam ik ooit tegen terwijl ik naar Queer Eye keek (aanrader trouwens, te vinden op Netflix). Je kunt dat recept trouwens zelfs van tevoren klaarmaken en als pastasalade opscheppen wanneer je aan eten toe bent. Andere pasta-recepten vind je hier >>
Dit heb je nodig voor 4 personen:
400 gram orecchiette
600 gram kipreepjes
400 gram cherry tomaatjes (mix), in kwarten gesneden
50 gram rucola
3 eetlepels groene pesto
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
150 gram geraspte kaas (oude geitenkaas of parmezaan)
peper en zout
olijfolie
optie: geroosterde pijnboompitten
Zo maak je deze orecchiette met tomaatjes, kipreepjes en nog meer lekkers:
1. Kook de orecchiette volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui.
3. Voeg dan de kipreepjes toe, knijp het teentje knoflook uit boven de pan en kruid verder met peper en zout naar smaak. Bak tot de kipreepjes goudbruin en gaar zijn.
4. Giet de orecchiette af en meng, samen met de in partjes gesneden tomaatjes en de pesto door het kip-uimengsel.
5. Meng als laatste de rucola erdoor en verdeel de orecchiette dan over de borden.
6. Strooi er tot slot nog wat geraspte kaas over en zet nog wat extra geraspte kaas op tafel voor de liefhebber. Pesto over? Zet ook gerust op tafel mocht iemand nog een beetje extra willen.
Als je ervan houdt: geroosterde pijnboompitjes zijn ook een aanrader om op tafel te zetten. Misschien nog een frisse salade erbij als je voldoende tijd hebt…