Of je spinazie lust… Hier thuis zijn de broers niet dol op spinazie maar als ik het verwerk in bijvoorbeeld een ovenschotel dan fietst het er met gemak in. Dus schudde ik laatst deze ovenschotel met spinazie, gehakt en rösti uit mijn mouw.
Mocht je thuis ook matig enthousiaste reacties ontvangen als het over spinazie gaat, probeer dan zeker deze ovenschotel. Maar ik heb ook nog een recept voor een andere ovenschotel voor je. Of wat dacht je van een quiche met zalm en spinazie; die wordt sowieso goedgekeurd. Maar goed, nu eerste het recept voor deze heerlijkheid!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
750 gram spinazie (fijngehakt, diepvries, ontdooid en uitgelekt)
350 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
400 gram rösti
1 ei
150 gram geraspte oude geitenkaas
nootmuskaat (poeder)
kerrie (poeder)
paprika (poeder)
peper en zout
Zo maak je deze ovenshotel met spinazie, gehakt en rösti:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui een minuut of 2-3.
3. Voeg dan het gehakt toe, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder en bak het gehakt gaar.
4. Meng naar smaak kerriepoeder door de ontdooide en uitgelekte spinazie.
5. Meng de geraspte geitenkaas en het ei door de rösti.
6. Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel er de spinazie overheen.
6. Verdeel daarna het röstimengsel over de ovenschaal en zet deze dan in de oven.
7. Na zo’n 30 minuten is de ovenschotel met spinazie klaar.
Misschien is het een idee om nog een lekker frisse komkommersalade ernaast te maken, als je wat tijd over hebt terwijl de ovenschotel in de oven staat? Enjoy!