Zalmsalade is zo’n klassieker die de meeste mensen wel lusten. Je komt hem regelmatig tegen op verjaardagen, in buffetten en in de supermarkt of bij de visboer. Ik maak zalmsalade het liefst zelf. En dat is in een handomdraai gebeurd, kijk maar naar dit zalmsalade recept.
Zalmsalade uit de supermarkt komt er hier niet in. Niet omdat ik dat te min vind maar wel omdat ik het gewoon niet zo lekker vind. En als ik alle toevoegingen lees haak ik ook vaak af. Vooral omdat een lekkere zalmsalade eenvoudig zelf te maken is. Mijn vader maakte vroeger bij verjaardagen regelmatig dit zalmsalade recept en ik maakte het dus al snel toen ik zelfstandig ging wonen. Het recept is nog altijd zoals het was: simpel en lekker!
Ingrediënten voor dit zalmsalade recept:
1 blikje rode zalm
2 eieren
4 augurken sticks
2 eetlepels zilveruitjes
scheutje ketchup
mayonaise (ik gebruik Hellmans)
peper
zout
Bereiding van deze zalmsalade:
1. Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen.
2. Open het blikje zalm en verwijder de stukjes vel en graat en doe de zalm in een kom.
3. Snijd de augurk en zilveruitjes in kleine stukjes en doe deze bij de zalm.
4. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Doe het eigeel bij de zalm. Snijd het eiwit fijn en doe ook bij de zalm.
5. Voeg een scheutje ketchup toe.
6. Voeg naar smaak mayonaise toe en meng het geheel met een vork.
7. Breng op smaak met peper en zout.
8. Even wegzetten in de koelkast zodat de zalmsalade goed op smaak komt.
Ik maak dit zalmsalade recept vaak in de ochtend zodat we ’s avonds snel aan tafel kunnen. Bijvoorbeeld op een rommelige dag als er weinig tijd voor koken/eten is of als er in etappes gegeten wordt. Lekker nog wat rauwkost en stokbrood erbij en smullen maar.
6 Comments
Claudia
31 december 2018 at 14:56Ik had nog nooit rode zalm uit de blik (wat ’n frutswerk zeg, om de brosse graten eruit te krijgen!), maar wat is het recept toch lekker!!!
Pukster
31 december 2018 at 15:41Ja smullen hè! En dat met die graatjes; de ene keer gaat dat heel soepel en de andere keer is het inderdaad even prutsen 😉 Leuk dat je het recept hebt geprobeerd!
J.F.J. van Berg
20 juni 2020 at 21:11Zalm uit blikje omkeren op een bord en heel voorzichtig in twee,en delen dan zal de graat heel makkelijk te pakken zijn.
Pukster
22 juni 2020 at 07:34Die graat is inderdaad eenvoudig te verwijderen, maar die velletjes…
jenny
26 juni 2020 at 02:10ik heb het gemaakt met verse zalm en iedereen vond het heerlijk!
Pukster
26 juni 2020 at 11:25Met verse zalm is het nóg lekkerder! Goed bezig en fijn dat iedereen ervan genoten heeft. Dank voor je reactie, leuk!