Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept
Zalmsalade recept

Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

Zalmsalade is zo’n klassieker die de meeste mensen wel lusten. Je komt hem regelmatig tegen op verjaardagen, in buffetten en in de supermarkt of bij de visboer. Ik maak zalmsalade het liefst zelf. En dat is in een handomdraai gebeurd, kijk maar naar dit zalmsalade recept. 

Zalmsalade uit de supermarkt komt er hier niet in. Niet omdat ik dat te min vind maar wel omdat ik het gewoon niet zo lekker vind. En als ik alle toevoegingen lees haak ik ook vaak af. Vooral omdat een lekkere zalmsalade eenvoudig zelf te maken is. Mijn vader maakte vroeger bij verjaardagen regelmatig dit zalmsalade recept en ik maakte het dus al snel toen ik zelfstandig ging wonen. Het recept is nog altijd zoals het was: simpel en lekker!

Ingrediënten voor dit zalmsalade recept:

1 blikje rode zalm
2 eieren
4 augurken sticks
2 eetlepels zilveruitjes
scheutje ketchup
mayonaise (ik gebruik Hellmans)
peper
zout

Bereiding van deze zalmsalade:

1. Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen.

2. Open het blikje zalm en verwijder de stukjes vel en graat en doe de zalm in een kom.

3. Snijd de augurk en zilveruitjes in kleine stukjes en doe deze bij de zalm.

4. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Doe het eigeel bij de zalm. Snijd het eiwit fijn en doe ook bij de zalm.

5. Voeg een scheutje ketchup toe.

6. Voeg naar smaak mayonaise toe en meng het geheel met een vork.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Even wegzetten in de koelkast zodat de zalmsalade goed op smaak komt.

Ik maak dit zalmsalade recept vaak in de ochtend zodat we ’s avonds snel aan tafel kunnen. Bijvoorbeeld op een rommelige dag als er weinig tijd voor koken/eten is of als er in etappes gegeten wordt. Lekker nog wat rauwkost en stokbrood erbij en smullen maar. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

6 Comments

Geef een reactie