Langzaam maar zeker vervang ik steeds vaker vlees door een alternatief. De broers wilden graag weer eens wraps eten en dit keer maakte ik dus volkoren wraps met vega-vulling. Ik gebruikte hiervoor kruimgehakt van Vivera en dat was een succes. Fijne eigenschap is dat het makkelijker verteerbaar is en toch voedzaam. Ik voegde er natuurlijk nog van alles aan toe. Lees je mee?
Vivera Kruimgehakt is een kant- en klaar vega rul gehakt, waarmee volop gevarieerd kan worden. Het kruimgehakt is direct te verwerken in bijvoorbeeld een Italiaanse pastasaus of ovenschotel. (Bron: www.vivera.com)
Ingrediënten van deze volkoren wraps:
8 volkoren wraps (Santa Maria)
2 pakjes kruimgehakt (Vivera)
1 ui
1 grote courgette
1 blikje kidneybonen
1 potje tacosaus mild (Santa Maria)
3 eeltlepels ketchup
1 zakje (oude) geraspte kaas
olijfolie
peper
zout
nootmuskaat
Bereiding van deze volkoren wraps:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snipper de ui.
3. Was en snijd de courgette in kleine blokjes.
4. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui.
5. Voeg als de ui glazig is de courgetteblokjes toe en bak een minuut of 5.
6. Voeg het kruimgehakt toe en bak even mee.
7. Voeg de kidneybonen, ketchup en de helft van de tacosaus toe en roer goed door.
8. Breng het mengsel verder op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
9. Leg nu op iedere tortilla wat vulling, vouw de uiteinden over elkaar en leg tegen elkaar op de bakplaat.
10. Bestrooi de wraps nu met de geraspte kaas en schuif de plaat in de oven.
11. Bak ze een minuut of 5-10, net zolang tot de kaas goudkleurig en krokant is.
12. Doe de rest van de tacosaus in een schaaltje en serveer bij de volkoren wraps. Enjoy!
Dit keer ging de vulling in volkoren tortilla’s maar met wat sugo er doorheen tover je het zo om in een lekkere pastasaus. Volgende keer maak ik ook de bonenschotel eens met vegetarisch gehakt.