Wij eten zelden de standaard Hollandse avondmaaltijd: aardappelen, groente en vlees. Maar zo af en toe vinden we dat toch wel lekker. Vaak wordt het dan een stamppotje maar laatst probeerde ik dit recept voor hutspot uit de oven uit. En dat was een goed idee want het smaakte heerlijk. Een echte aanrader.
Normaal gesproken eten wij misschien één keer per jaar hutspot, gewoon zo’n kant-en-klare zak gesneden wortels en uien. Aardappelen koken, wortelen en uien koken, het geheel stampen met een wat peper, zout en een scheutje azijn. Op het bord doen wij er dan nog wat mosterd bij en dat is het dan wel. Ook prima maar deze hutspot uit de oven is toch écht veel lekkerder hoor. Check het recept dat ik tegenkwam via het Instagram-account van Boodschappen Magazine.
De ingrediënten voor deze hutspot uit de oven
75 ml olijfolie
500 gram winterwortels (geschrapt)
500 gram kruimige aardappels (geschild)
12 sjalotjes (gepeld, in kwarten)
1 citroen (rasp)
1 teentje knoflook (geperst)
4 takjes krulpeterselie (fijngehakt, blaadjes losgehaald)
De bereiding van deze hutspot uit de oven
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de olijfolie in een grote ovenschaal of braadslede en zet deze in de oven.
2. Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm.
3. Snijd de aardappels in grove stukken.
4. Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
5. Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
6. Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
7. Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
8. Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
9. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel.
Wij aten deze hutspot uit de oven met tartaartjes. Een lekkere combi!